Albumul original „Tierra de Fuego. Expedicion Popper” (1886) al expediției din septembrie – decembrie 1886, este și primul reportaj fotografic din interiorul Țării de Foc. Este unicul album existent în spațiul istoriografic românesc (exemplar care a aparținut familiei Popper și donat bibliotecii comunității, redescoperit de I. M. Ștefan în 1984 și folosit doar parțial). Actualmente originalul se găsește în arhiva Centrului pentru Studiul Istoriei Evreilor din România - Wilhelm Filderman (Federația Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic).
 
Digitalizarea integrala a fost făcută în cadrul unui parteneriat cu Institutul Național Patrimoniului și va fi valorificata pe pagina dedicată și pe platforma europeana.eu
 
Expoziția ”Tierra de Fuego. Expedicion Popper”, o selecție și prezentare a expediției din 1886, realizată sub egida Centrului pentru Studiul Istoriei Evreilor din România - Wilhelm Filderman (Federația Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic),se va afla la Muzeul de Istorie și Cultură a Evreilor din România (București, strada Mămulari 3) în perioada 7 – 17 iunie 2022 și Muzeul Municipiului București (Casa Cesianu Filipescu, Calea Victoriei 151) în perioada 20 iunie – 3 iulie 2022.
 
Echipa   proiectului: 
Curator, Anca Tudorancea; Grafică, Irina Weiner – Spirescu; Baza de date foto, Andreea Toma Balaban; Digitalizare și design pagina web, Vasile Andrei.