Profesorul Mihai Chioveanu a încetat din viața astăzi, 27 mai 2019, la vârsta de 50 de ani. Mihai Chioveanu era profesor universitar la Facultatea de Științe Politice (FSP) a Universității București. Mihai Chioveanu a fost Director al Departamentului de Științe Politice, Relații Internaționale și Studii de Securitate și prodecan al FSP, precum și Director al Centrului de Studii Israeliene din cadrul Universității din București.

Născut pe 31 octombrie 1968, la București. A absolvit Facultatea de Istorie a Universității București, în 1997. În perioada 1998-1999, a urmat cursurile unui masterat în istoria Europei Centrale și de Est la Departamentul de Istorie al Central European University din Budapesta. Doctorat în istorie, coordonat de prof. univ. Alexandru Zub, la Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” al Academiei Române, Iași,  2005.

Specializat în multiple domenii de cercetare, precum fascismul european, Holocaustul, genocidul și purificarea etnică, politica Orientului Mijlociu și politica memoriei.

În 2005, și-a publicat teza de doctorat sub titlul Feţele fascismului. Politică, ideologie şi scrisul istoric în secolul  XX (Bucureşti, Editura Universităţii din Bucureşti, 2005), iar în 2013 a publicat o sinteză  originală privind istoria Holocaustului în România în context european: Death Delivered, Death Postponed. Romania and the Continental-Wide Holocaust (Bucureşti, Editura Universităţii din Bucureşti, 2013). Autor a numeroase studii privind istoria mișcării legionare și a Holocaustului, publicate în reviste și volume din România și afară.

Dr. Mihai Chioveanu a fost invitat permanent al Școlii de Vară a Centrului pentru Studiul Istoriei Evreilor din România.