Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România (CSIER), din cadrul Federației Comunităților Evreiești din România, în colaborare cu  Rectoratul Universității din București, a organizat, marti, 14 iunie, dezbaterea cu tema ”Dezvrăjirea comunismului. Afacerea Marelui Jaf din 1959”.

 

Dezbaterea i-a avut ca invitați pe profesorul Vladimir Tismăneanu, de la Maryland University, Alexandru Solomon, autorul filmului documentar „Marele jaf comunist” (2004), Mihai Demetriade și Mădălin Hodor, cercetători în cadrul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), și Dumitru Lăcătușu, afiliat Centrului de Studii în Istorie Contemporană al Universității din București. Gazdele întâlnirii, rectorul Mircea Dumitru și profesorul Marian Preda, președintele Senatului Universității, au rostit cuvinte de deschidere. 

 

Dezbaterea a fost moderată de Adrian Cioflâncă, directorul CSIER și membru al Colegiului CNSAS, și a avut loc în  Sala Petre Antonescu a Rectoratului Universității din București, Bulevardul M. Kogălniceanu, nr. 36-46.